Bağkur'lulara erken emeklilik kapısı açılıyor: Karar değişti, 5 yıl daha erken emekli olabilirsiniz...

​​​​​​​Meclisin açılmasıyla birlikte, erken emeklilik hakkı konusu özellikle Bağkur sigortalılarını ilgilendiren önemli bir gündem maddesi olarak öne çıkmaktadır.

 

ALPARSLAN DİYARI-Yeni Meclis döneminin başlamasıyla birlikte, özellikle emekli maaşları gibi sosyal güvenlikle ilgili pek çok düzenleme Meclis gündemine taşınacak.

 

Ajansların aktardığı haberlere göre konuyla ilgili "Meclis’e gelmesi beklenen düzenleme ile Bağ-Kur’luların prim gün sayısı SSK’lılarla eşit hale getirilecek; 9 bin günden, 7 bin 200 güne düşürülecek. Nitekim mayıs ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafın prim ödeme gün sayısını 7 bin 200’e indireceklerini duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200’e düşürüleceğini yineledi" ifadeleri yer aldı. Peki, hangi Bağkurlular bu haktan yararlanacak?

 

 

BAĞKUR EMEKLİLİK ŞARTLARI NASIL OLACAK?

 

Yeni düzenleme sonrasında, Bağkur sigortalılarının prim gün sayısı 9.000'den 7.200'ye düşürülecek. Ancak yaş şartında herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Yani, 7.200 prim gününü tamamlayan Bağkur sigortalıları, kadınlar 58, erkekler 60 yaşında emekli olabilecekler.

 

Bu düzenleme ile Bağkur sigortalılarının emeklilik için gereken prim gün sayısı ile SSK'lı çalışanların prim gün sayısı eşitlenecek. Bu da, Bağkur sigortalılarının düzenleme sonrasında 1.800 gün daha az prim ödeyerek (5 yıl) emekli olabilecekleri anlamına geliyor.

 

HABER MERKEZİ

 


05.10.2023 13:25