Asgari ücret için konuşulan 17 bin 673 lira! Masadaki 4 senaryo ortaya çıktı

Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği Ocak 2024 asgari ücret zammı için detaylar belli olmaya devam ediyor. Temmuz zammı ile net 11.402 lira olan asgari ücret Ocak 2024 zammı ile ne kadar olacak? Detaylar haberde…

 

ALPARSLAN DİYARI-Milyonlarca çalışan gözlerini yeni asgari ücret zammına çevirmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıl başında kapsamlı bir düzenleme yapılacağına dair verdiği sinyallerin ardından asgari ücret zammı için Tespit Komisyonu ilk adım kasımda atılacak.

 

Peki, asgari ücrete ne kadar zam yapılacak, Asgari ücret ne kadar olacak? Pazarlıkların başlayacağı rakam ortaya çıktı.

Çalışanlar asgari ücret zammını dört gözle bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretlerin enflasyonun altında kalmayacağını açıklamıştı.

 

 

 “GEREKLİ DÜZENLEMELERİ YAPACAĞIZ”

 

Erdoğan, şu ifadelere yer vermişti:

 

"Enflasyonun üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Hem çalışanlarımızın hem emeklilerimiz için gerekli düzenlemeleri yılbaşında yapacağız"

 

Temmuz zammı ile asgari ücret net 11.402 lira, brüt ise 13.414 lira seviyesine yükseltilmişti. Ocak 2024 asgari ücret zammı ise merak konusu oldu.

 

20 KASIM’DA İLK ADIM ATILACAK

 

Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 6 aylık enflasyon verilerini göz önünde bulundurarak bir rakam belirleyecek.

 

 

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi sendikaları ve işverenlerle ilgili gerekli anket çalışmalarının verileri de göz önünde bulundurulacak.

 

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın açıkladığına göre, komisyonda işçilerden de temsilciler yer alacak. İlk adım, 20 Kasım tarihinde atılacak ve Ocak 2024 için asgari ücret belirlemesine katkı sağlayacak

 

ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 50'YE YAKIN ARTIŞ OLABİLİR

 

Yıl sonu enflasyon rakamlarının öne çıkmasıyla beraber Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram'a canlı yayında asgari ücrette yüzde 50'ye yakın bir artış beklediğini dile getirdi.

 

Bu artışın gerçekleştirilmesiyle beraber asgari ücret tutarı yaklaşık 16 bin TL'ye kadar çıkabilir. Bu oranlarla hesaplandığında, asgari ücretin farklı artış oranlarına göre Ocak 2024'te şu şekilde olması bekleniyor:

 

Yüzde 40 artış: 15.962 TL

Yüzde 45 artış: 16.532 TL

Yüzde 50 artış: 17.103 TL

Yüzde 55 artış: 17.673 TL

 

HABER MERKEZİ


01.11.2023 16:40