Araba almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar değişti

​​​​​​​Enflasyonun hızlı yükselişi ve çip-araç sıkıntısının etkisiyle araba fiyatlarında önemli bir artış yaşandı.

 

ALPARSLAN DİYARI-Enflasyonun hızlı yükselişi ve çip-araç sıkıntısının etkisiyle birlikte araba fiyatlarında dikkat çekici bir artış yaşandı. Ağustos ayının gelmesiyle birlikte birçok otomobil markası ve modelinde fiyat güncellemeleri gerçekleştirildi. Birçok araba firması yeni fiyat listelerini Ağustos ayı için güncelledi.

 

Çip krizi, Ukrayna- Rusya savaşı gibi küresel olaylar ve döviz kurlarındaki dalgalanma, araba fiyatlarını doğrudan etkiledi. Doların 27.05 Türk Lirası seviyelerine kadar yükselmesi ve Euro'nun 30 TL civarında seyretmesi, Türk Lirası'nın zayıflamasına neden oldu. Derinleşen ekonomik krizin etkisiyle asgari ücretin 11.402 TL olmasına rağmen alım gücünün azalması, vatandaşların tepkisini artırdı.

 

 

YENİ FİYATLAR YAYINLADI

 

Bu ekonomik koşullar altında, otomobil fiyatlarının da etkilenmemesi mümkün değil. Otomobil markaları, her ay düzenli olarak yeni fiyat listelerini açıklarken, sürekli artan maliyetler nedeniyle zam üstüne zam yapmak zorunda kalıyorlar Enflasyonun yükselişi, çip- araç sıkıntısı nedeniyle araba fiyatları uçtu.

 

HABER MERKEZİ


13.08.2023 09:44