AK Parti, HEDEP, CHP… Malazgirt Belediye Başkan adayları bir bir netleşiyor! Çalışmalar hızlandı…

Siyasi partilerin aday belirleme süreci başladı. Yerel seçim için adayları merak edilen ilçeden kimlerin aday adayı olacağı bir bir netleşmeye başlıyor.

ALPARSLAN DİYARI- 2024 yerel seçimleri için partilerin adaylık süreci başladı. Geçtiğimiz 2019 yerel seçimlerinde 3 siyasi parti adayı arasında kıyasıya geçen seçimlerde AK Parti Malazgirt Belediye Başkan adayı Cengiz Altın en yakın rakibi olan HDP adayı Erdal Çakar’ı 3 (ÜÇ)  oy farkla geride bırakarak seçimi kazanmıştı.

 

 

Geçtiğimiz haftalarda Deva Partisi ve Gelecek Partisi ilçe teşkilatları Malazgirt Belediye Başkanlığı seçimleri için aday adaylarını netleştirmeye başlamıştı. 


Deva Partisi Malazgirt İlçe Başkanı Öner Ergin ve Gelecek Partisi Malazgirt İlçe Başkanı Hikmet Taşdemirel partileri tarafından 2024’te yapılacak olan yerel seçimler için Malazgirt Belediye Başkan adayı olacağı ihtimalleri için sinyal verdi.

 

 

 

 

AK PARTİ VE HEDEP ADAYLARI KİM OLACAK?


2019 Yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti ve HEDEP arasında kıyasıya geçen seçimlerde AK Parti 3 oy fark ile kazanmıştı. 2024 Yerel seçimlerinde aynı çekişme bekleniyor.
Malazgirt HEDEP ilçe teşkilatında son günlerde haraketlilik artmış durumda. HEDEP yetkililerinden aldığımız bilgilere göre 2024 seçimlerinde Malazgirt belediye başkanlığı için gösterilecek aday üzerinde titizlikle çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. 3 oy gibi küçük bir farkın bir daha yaşanmaması için şimdiden çalışmalarına başlayıp 2024 yerel seçimlerinde Malazgirt Belediye Başkanlığı seçimini HEDEP’in adayının kazanacağına inandıklarını söylediler.

 

Öte yandan AK Partili mevcut Belediye Başkanı Cengiz Altının yeniden aday olup olmayacağı merak konusu.
Parti tabanı ve birkaç yöneticiden aldığımız bilgilere göre yüksek bir ihtimal ile mevcut Belediye Başkanı Cengiz Altının tekrar 2024 yerel seçimlerinde AK Parti tarafından aday gösterileceği ileri sürülüyor.

 

 

İLÇEDE ADAYLIĞI EN ÇOK MERAK EDİLEN AHMET KENAN TÜRKER ADAY OLACAK MI?

 

2019 yerel seçimlerinde CHP tarafından aday gösterilen Ahmet Kenan Türker, beklentilerin altında oy alarak seçmenlerini şaşırtmıştı. Her dönem Belediye seçimlerinde ciddi bir oy alarak az farklar ile kaybettiği yarışı bu dönem başarabilecek mi? Hangi partiden aday gösterileceği ise henüz netlik kazanmadı. AK Parti ve HEDEP’in her zaman en büyük rakibi olan Türker ailesi ve tabanı ile çalışımlarına başladı.

 

 

2019 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

 

AK PARTİ : % 39,75  OY ORANI İLE  3.641 OY ALDI
HDP: % 39,72    OY  ORANI İLE     3.638 OY ALDI
CHP: % 19,97    OY ORANI İLE      1.829 OY ALDI

 
 

 

HABER: EMRULLAH ÖZBEY

 


22.10.2023 12:07