Adalet Bakani Tunç, Malatya'da Incelemelerde Bulundu

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, deprem bölgesi Malatya’da çesitli temaslarda bulundu.


Bakan Tunç, agir hasar alarak yikilan Malatya Adliyesi için yeni hizmet binasinin ihalesinin 24 Agustos’ta yapilacagini açikladi.

 

Cumhurbaskani Erdogan’in liderliginde devletin tüm kurum ve kuruluslari ile depremin yaralarini sarmak için büyük bir seferberlik baslatildigini hatirlatan Tunç, “Bu seferberlige milletimizde ortak oldu, tek yürek yolduk. Hep beraber yaralari sarmanin gayreti içerisinde olduk” diye konustu.

 

Deprem sonrasi Malatya’da adalet hizmetlerinin aksamamasi adina geçici yerler ve konteynerlerde hizmet verilmeye devam edildigini aktaran Tunç, “Bugüne kadar depremden etkilenen illerimize 473 milyon 819 bin lira sadece Adalet Bakanligi olarak harcama gerçeklestirdik. Hükümetimiz döneminde yine Adalet Bakanligi olarak Malatya’miza toplamda yaklasik 1,5 milyar TL’lik yatirim gerçeklestirdik. Bundan sonra da yeni hizmet binalarimizda yatirimlarimiza devam edecegiz” seklinde konustu.

 

Malatya Adliye binasinin da depremde agir hasar gördügünü ve yikimina baslanildigini kaydeden Bakan Tunç, “Depremin hemen akabinde hizli bir sekilde Malatya Adliyemizi geçici olarak uygun kamu binalarina tasimak zorunda kaldik. Su anda sehrin uzak noktalarinda hizmet veriyorlar. Bu hem avukat hem vatandaslar açisindan zorluk teskil ediyor ve bunu biran önce çözüme kavusturmamiz gerekiyor. Bu geçici binalardan Malatya Adliyesi’ni kurtararak Malatya’miza yakisir yeni bir adalet binamizi kazandirma çalismasi içerisindeyiz ve bir noktaya geldik. Insallah Malatya’ya yeni bir adliye binasini kisa süre içerisinde kazandiracagiz. Yapim ihalesi 24 Agustos’ta yaparak insaatina basliyoruz. Mevcut 34 bin metre kare de hizmet veriyordu yeni binamiz 82 bin 547 metrekare olacak. Yani eski binanin üç kati büyüklügünde modern bir hizmet binaniz olacak insallah. Bunu israrli bir sekilde takip edecegiz” dedi.

 

 

Deprem nedeniyle Dogansehir, Akçadag ve Arapgir ilçe adliyelerinin de hasar gördügünü belirten Tunç, “Dogansehir ve Akçadag adliyelerimiz prefabrik binalarda hizmet vermeye devam ediyor. Arapgir Adliyemiz de belediye binasinda faaliyetlerini sürdürüyor. Insallah Içisleri Bakanligimizla yaptigimiz görüsmeler neticesinde oralarda insa edilecek olan hükümet konaklarinda içerisinde adalet saraylari da olacak. Yakin zamanda da üç ilçemizde hükümet binalarinin ihalesi gerçeklestirecek ve onun da ihale süreçlerini takip ediyoruz” diye konustu.

 

Malatya’da adliye binalarinin tamir ve tadilatlari için suana kadar 68 milyon TL’lik bir harcama yapildigini belirten Bakan Tunç, yine Malatya’da lojman sorunu yasanan yargi personeli içinde bina satin alimi ile bu sorunu çözeceklerini söyledi.

 

Malatya’da vatandaslarin davalarinin biran önce çözüme kavusturulmasi adina 10 yeni mahkemeyi kazandirdiklarini belirten Tunç, “Tabi yikilan sehirlerimizi yeniden insa etmek biraz zaman alacak ama bu zamanin daha kisa olmasi adina önemli gayretlerimiz var. Tüm bakanlarimiz zaman zaman ve firsat buldukça bölgede oluyorlar. Bugünde biz sabahtan Adiyaman’daydik simdi de Malatya’dayiz. Yerinde görmek, hasari burada görmek ve yapilmasi gerekenleri sehrin yöneticileriyle teskilatimiz ile belediye baskanlarimiz ile valilerimiz ile istisare etmek, özellikle sivil toplum kuruluslari ve buradaki vatandaslari dinleyerek yapilmasi gerekenleri karsilasilan sorunlari hizli bir sekilde çözerek bölgedeki vatandaslarimizin gelecege daha umutla bakilmasi adina faydali oldugunu düsünüyoruz.” diye konustu.

 


08.07.2023 20:20