ABD’de öldürülen Malazgirtli gencin cenazesi Türkiye’ye geliyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletine bağlı Oakland kentinde Malazgirt Kardeşler Köyü( Bani şêxa) genç, gaspçı bir siyahî tarafından geçtiğimiz gün başından silahla vurularak öldürülmüştü.

ALPARSLAN DİYARI-ABD’ye geçen yıl yerleşen ve yazılım işleriyle uğraşan 22 yaşındaki Malazgirt doğumlu Emre Bozkurt, aracının içinde uğradığı silahlı saldırıda  hayatını kaybetmişti.

 

 

CENAZE İŞLEMLERİ 15 GÜN SÜRDÜ

 

Emre  Bozkurt’un ailesi , ‘’ alparslandiyari.com'a yaptığı açıklamada  "Emre Bozkurt'un cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi amacıyla gereken yasal işlemler için Los Angeles Türk Konsolosluğu ile iletişime geçtiklerini belirtirken işlemlerin bittiğini ve cenazenin 05.10.2023 tarihinde türkiyeye geleceğini belirtti. Cenazenin nakil sırasında oluşacak masraflarla ilgili arkadaşları tarafından Go- FundMe üzerinden bir kampanya başlatılmış ve gerekli paraya ulaşılmıştır. Cenazemiz bugün(Perşembe) ikindi namazından sonra defin edilecek. Taziyemiz ise hafta sonu Edirne’de olacak.’’ dediler.

 

 

ABD’li yetkililer Malazgirtli genci vuran siyahi vurguncunun hala yakalanmadığını arama çalışmalarının devam ettiğini duyurdular.

 

HABER MERKEZİ
 


05.10.2023 16:54