7 bin lira kira yardımı yapılacak! Düzenlemenin detayları belli oldu

Bazı özel koşulları karşılayan kiracılar, devletten 7 bin TL'ye kadar kira yardımı alabilecek. Peki, 7 bin liralık kira desteği kimlere verilecek? İşte tüm detaylar…

 

 

 

ALPARSLAN DİYARI- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşümü hızlandırmak ve İstanbul'u depreme karşı daha dirençli bir kent haline getirmek amacıyla başlattığı kira yardımı programında güncellemeye gitti.

 

Hızlı Tarama Yöntemi ile en riskli grupta olduğunu belirlediği binalar için yaptığı kentsel dönüşüm kira yardımlarını yüzde 55 oranında artırdı.

 

İBB Encümeni tarafından onaylanan karara göre, İstanbul'da ikamet eden maliklere 18 ay boyunca verilen aylık 4 bin 500 TL kira yardımı 7 bin TL'ye yükseltildi. Kiracılara sağlanan aylık 4.500 TL yardım da aynı şekilde 12 ay boyunca 7 bin TL'ye çıkarıldı.

 

 

Binada ikamet etmeyen maliklere yönelik ise 18 ay boyunca aylık 3 bin TL olan yardım tutarı yüzde 50 artırılarak 4 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

 

İBB'den kira yardımı alanlar ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sağladığı kira yardımından da faydalanabilecek.

 

KİRA DESTEĞİNDEN NASIL YARARLANILACAK

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkisinde bulunan Riskli ve Rezerv Alanlar ile hızlı tarama sonucu kendi kendine çökme ihtimali tespit edilen 1.556 binada yaşayan ve kira yardımından yararlanmak isteyen İstanbullular, riskli yapı tespitinin ardından tahliye ve yıkım süreçlerini tamamlayacak.

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilçe belediyesi üzerinden kira yardımına onay vermesiyle birlikte İBB, kira yardımı sürecini başlatacak.

 

"HABER MERKEZİ"

 


14.02.2024 11:17