5 bin TL ne zaman yatacak? Çalışan emekliye ikramiye için tarih verildi

Çalışan emeklilerin merakla beklediği 5 bin liralık ikramiyenin ne zaman yatacağı merak konusu olurken, net tarih ortaya çıktı.

 

ALPARSLAN DİYARI-5 bin TL'lik emekli ikramiyesinin ödeme tarihi Resmi Gazete'nin gündeminde. Çalışan emekliler de bu ikramiyeden faydalanacak ve ödemelerin 15 Aralık'tan önce hesaplara geçmesi bekleniyor.

 

Tek seferlik olarak duyurulan ve emekliler arasında büyük bir heyecan ve bekleyiş yaratan 5 bin TL'lik ikramiye, çalışan emeklilere de ödenecek. Şimdi tüm çalışan emekliler, bu ikramiyenin ne zaman hesaplarına yatacağını merakla bekliyorlar.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine, çalışan veya çalışmayan tüm emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye ödenmesi kararı alındı.

 

 

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen bu düzenlemeyle, kapsam dışında kalan 4.7 milyon emekli de ikramiye almaya hak kazandı.

 

 

Kabul edilen torba kanun teklifi önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaşması hedefleniyor.

 

4 milyon 689 bin emekliye ait 5 bin liralık ikramiye, 15 Aralık'tan önce hesaplara yatırılacak. Böylece, 15 milyon 120 bin emekliye 5 bin liralık ikramiye ödemesi tamamlanmış olacak.

 

 

Yasal düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, bu kapsama giren emeklilerin ikramiyeleri hesaplarına aktarılacak.

 

 

HABER MERKEZİ


01.12.2023 15:57