2024 öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Öğretmen ataması 2024 branş ve kadro dağılımı ile kontenjanları için araştırmalar devam ediyor. Son olarak;Bakan Tekin'in "Tarih olarak bütçenin Genel Kurul'dan geçmesini bekliyoruz."açıklaması sonrası öğretmen atama takvimi için sorgulama yapmaya başladı

ALPARSLAN DİYARI- MEB Öğretmen atama takvimi 2024 için gözler gelecek resmi açıklamalara çevrildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uzun bir süredir beklenen öğretmen atamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan resmi açıklamaların ardından binlerce kişi "MEB Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt arıyor. İşte Öğretmen ataması 2024; branş ve kadro dağılımı ile kontenjanları hakkında son bilgiler.

 

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda açıklamalarda bulundu.

 

Öğretmen atamaları ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Burada 24 Kasım öğretmenler gününde muhalefet tarafından sürekli istismar edilen bir hususu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Bakınız biz hükümet olarak sadece bütçede değil, atamalarda da önceliği hep eğitim öğretime verdik. Şu an kamuda görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'i bizim iktidarlarımız döneminde atanmıştır. Her yıl ortalama 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Mayıs ayında 45 bin öğretmenimizi daha öğrencileriyle buluşturduk. Bundan sonra da ihtiyaçlar ve imkânlar dâhilinde gerekeni yapacağız.

 

“HABER MERKEZİ”

 

 


12.12.2023 10:04