17-25 Kumpasında Görevinden İstifa Eden Eski Bakan Çağlayan’a Destek

17-25 Kumpasında Görevinden İstifa Eden Eski Bakan Çağlayan’a Destek

Malazgirt Ziraat Odası Başkanı ve Malazgirt Sivil Toplum Örgütleri Dönem Başkanı Tahsin Kılıç, Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın paralel yapı tarafından kurulan kumpasın kurbanı olduğunu iddia etti.

Başkan Kılıç FETÖ/PDY terör örgütünün 17-25 Aralık kumpasında görevinden istifa eden Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan’a destek çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Başkan Kılıç, Çağlayan’ın gerek ASO Başkanlığı döneminde gerekse de bakanlık yaptıkları dönemlerde hem Türkiye’ye hem de Muş’a önemli katkıları olduğunu belirtti. Kılıç, “Muş’ta anne ve babası adına bir cami, Malazgirt ilçemizde bir yüksek okul yaptırarak hayırseverliğini gösterdi. Muş ve ilçelerine sayısız hizmetleri olmuştur.” dedi.

Başkan Kılıç, FETÖ terör örgütünün en büyük mağdurlarından biri olan Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan'ın devletin bekası için kendini feda ettiğini söyledi.

FETÖ örgütünün yıllarca çeşitli Bakanlık görevleri ile devletine hizmet eden Çağlayan'ın itibarsızlaştırıldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnızlaştırma politikası güttüğünü ifade eden Kılıç, "Bu kalleş ve hain terör örgütü aslında karanlık yüzünü 17-25 Aralık tarihlerinde göstermiştir. Aslında bu darbe kadar şiddetli ve etkili olan girişimde ülkemizi itibarsızlaştırma, güçlenen ekonomisini çökertme, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve ülkenin geleceğine yön veren Bakanlarımızı yok etmekti. Ekonomi Eski Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’ın içi boş asılsız iddialar ile elinden alınan haklarının tekrar verilmesini diliyoruz. Bizler duyarlı, aklıselim insanlarız. Bu çirkin oyunlarını bozarak heveslerini kursaklarında bırakmalıyız. Sayın Zafer Çağlayan’ın Muş’ta okul veya cami yaptırma gibi bir mecburiyeti mi vardı? Hem eğitim için hem de ibadet için önemli iki eseri Muşluların hizmetine sundu. Allah ondan razı olsun. Bu davranışının da örnek alınması gerektiğini buradan ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

 


18.12.2020 12:35