1071 Malazgirt Zafer Anıtları Yenilendi

1071 Malazgirt Zafer Anıtları Yenilendi

1071 Zafer Anıtlar bölgesinde devam eden bakım onarım çalışmaları tamamlandı.

Türklerin Anadolu’ya giriş kapısı olan Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarının en önemli simgelerinden olan ve 1987 yılında inşa edilen Anıt Alanında Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz’ün talimatıyla Muş İl Özel İdaresi tarafından başlatılan Zafer Anıtları yenilenme ve Malazgirt Seyir tepesi yapımı ile peyzaj çalışmalarında sona gelindi.

Sultan Alparslan Diyarı Malazgirt’te 1071 Zafer Anıt’ında yapılan çalışmaları değerlendiren İlçe Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Muş Valimiz Sayın İlker Gündözöz’e ilçeye verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum dedi.

“Muş Valisine Teşekkür”

Kaymakam Demirer, “ Sayın Valimiz tarafından başlatılan Zafer Anıtı Seyir Tepesi ve yenilenme çalışmaları projesi kapsamında, Zafer Anıtları içinde tüm Malazgirt ilçesini ve görkemli Malazgirt kalesini görebilen Seyir Tepesi, 16 Türk Cumhuriyetlerin i temsil eden Bayrak alanı yapım ve düzenleme, Anadolu’nun anahtarlarını simgeleyen Zafer Anıtları boyama ve düzenleme, Zafer Anıtı yollarının yenilenme ve boyama, Anıt içinde bulunan Türk Bayrağı yenileme çalışması, Helikopter pisti yenileneme ve boyama, Zafer anıtlarında yapılan törenlerde kullanılan bir adet protokol tribünü ile bir adet vatandaş tribünü yenilenme ve boyama, Zafer Anıtları içinde bulunan Alparslan hatıra ormanında peyzaj çalışması, Zafer Anıtı içinde bulunan Selçuklu Yıldızı şekilli süs havuzu mermer çalışması ve Zafer anıtları ikram alanlarının yeniden düzenlemesi ve boyama çalışmaları yapıldı. Zafer Anıtı Alanımız yapılan çalışmalar ile çok daha güzel bir görünüme kavuşmuştur. İlçemize gelen misafirlerimiz için gezilecek ve görülecek yerlerin en başında gelmektedir. Sayın Valimize Tarihi ilçemize verdikleri katkılardan dolayı şahsım ve İlçe Halkı adına çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 


20.11.2021 14:15