MUŞ Haber Girişi : 23 Ocak 2024 03:00

Alper Gezeravcı Muş’un PRANET projesini uzaydan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktardı

Alper Gezeravcı Muş’un PRANET projesini uzaydan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktardı
Muşlu öğrenciler Zeynep Nehir Çamlıca, Dilşah İmran Avcı ve Baver Bedirhan Bingöl'ün öğretmenleri Birsen Geçer ile hazırladığı "Propolisin Antibakteriyel Etkisi"projesi, uzayda Alper Gezeravcı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye'nin ilk uzay yolcusu bilim insanı astronot Alper Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmede Muşlu öğrencilerin "Propolisin Antibakteriyel Etkisi" (PRANET) projesine dikkat çekti.

 

 

Türk Bilim Misyonu çerçevesinde ABD-NASA Kennedy Uzay Üssü'nde düzenlenen fırlatma anını, Vali Çakır, öğretmen ve projeleri uzayda test edilecek öğrenci ile aileleri Muş Bilim ve Sanat Merkezi'nde heyecanla takip etmişti. Muş Valisi Avni Çakır ve öğrenciler, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu bilim insanı astronot Alper Gezeravcı’nın fırlatma törenini Muş Bilim ve Sanat Merkezi'nde hazırlanan dev ekranda canlı izlemişti. 

 

 

UZAYDA MUŞ’UN DENEYİ OLACAK

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı’yı dinledi. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu bilim insanı astronot, Muş’tan hazırlanan proje olan PRANET deneyini uzayda araştıracaklarını aktardı. 

 

 

"HABER: VEYSEL EŞİN"

Resmi İlanlar