ALLAH'A EMANET MEMLEKET

Duyula gelen bir dua olan Allah’a emanet genellikle başkalarının iyiliği ve selameti için edilen dualar arasında yer alıyor. Peki, bu dua sadece insana özgü müydü? Yoksa Allah'u Teala hem dünyada hem de ahirette kulları dışında kullarının yaşam yerini de "bana emanet edin siz kendinizi yormayın" mı demişti? Bu görev öncelikle bizlerin değil miydi? Soruyorum size bizim memleket ne âlemde? Sanırsam benim sorularım bitmeyecek.

Şimdi sorularımıza bide cevap bulalım mı? Hadi önce bir Malazgirt’in tarihine bakalım.

Sizlerinde bildiği gibi bundan tam 952 yıl önce 26 Ağustos 1071 Cuma günü, Malazgirt ovasında Türk ve Dünya tarihinin dönüm noktalarından olan Malazgirt Savaşı tarihe adını yazmıştır. 952 yıldır dillerden düşmeyen Malazgirt ismi hala dillerde. O zamanlarda vatanı yurt kılan, kapılarını Türklere açan memleket şimdilerde Allah'a emanet diye anılıyor. Kimsesiz, sahipsiz kaldığı için Allah'a emanet edilen bu kent neden bir adım daha ileriye gidemiyor diye soramadan edemiyor insan.

"Çok şey istemiyoruz mesela kuleler dikilmese de olur, şöyle baktığımızda kırık çökük levhası olmayan bir iş yeri ile aş, iş olsun, gözümüze hitap eden ruhumuzu okşayan laleler ekilsin, memleketimiz güzel koksun, değer görsün istiyoruz". Siz söyleyin çok mu şey istiyoruz?


ASENA TUTAR KİMDİR?

Asena Tutar, 1997 yılında Muş'un Malazgirt ilçesinde doğmuştur. İlköğretim, ortaokul ve lise eğitimini Malazgirt ilçesinde tamamlamış. Üniversiteyi ise 2020 senesinde Kastamonu ilinde tamamlamıştır. Kastamonu Üniversitesi Gazetecilik bölümü mezunu olan Asena Tutar, 2020 yılında Demirören Haber Ajansı Malazgirt temsilciği yanısıra Muş'un yerel gazetelerinde gazeteci olarak çalıştı. Araştırmacı, yazar ulusal ve yerel anlamda birçok habere imza atarken halen Demirören Haber Ajansı Malazgirt temsilciğinin yanısıra Alparslan Diyarı Gazetesi'nin de Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapmakta.