GÜNDEM Haber Girişi : 07 Ocak 2024 09:30

AK Parti'nin İBB adayı belli oldu

AK Parti'nin İBB adayı belli oldu
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum oldu!

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Cumhur İttifakı ve AK Parti, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun karşısına Murat Kurum ile çıkacak. Siyasetin bir numaralı gündem maddesi 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler. Seçim maratonunun başlamasıyla özellikle Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul ve Ankara'da kimi aday göstereceği merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında son 24 saate kadar iki isim vardı. Öte yandan Kurum'dan ilk açıklama geldi.

 

 

 

Uzun süredir beklenen aday bu akşam netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u arayarak adaylığını tebliğ etti. Bugün 14:00'te Haliç'te yapılacak toplantıda Murat Kurum'un adayı kamuoyuna duyurulacak. Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum, İstanbul belediye başkanlığı için mücadele edecek.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada İstanbul adayı için yarını, Ankara adayı için ise 15 Ocak'ı işaret etmişti. Yerel seçimlere adım adım yaklaşılıyor. 31 Mart'a az bir süre kalmasıyla birlikte siyasetin gündemi de hareketlendi. Özellikle parti ve ittifakların çıkaracağı adaylar merak ediliyor. Siyasilerin yaptığı açıklamalar yakından takip edilirken gözler yarına çevrildi.

 

 

İMAMOĞLU'NUN RAKİBİ MURAT KURUM!

 

Ekrem İmamoğlu'na karşı 31 Mart'ta İstanbul'u yeniden AK Parti'ye kazandırmak adına yarışacak olan Murat Kurum'a adaylığı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tebliğ edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında son 24 saate kadar Ergün Turan ve Murat Kurum'un isimleri vardı.

 

 

 

 

MURAT KURUM'DAN İLK AÇIKLAMA

 

 

Murat Kurum adaylığının belli olması sonrasında yaptığı ilk açıklamada şunları ifade etti:

 

"Ekibimizle tüm arkadaşlarımızla birlikte çıkacağız. 16 milyon İstanbullu için çıkacağız. İstanbul'un karmaşasını, düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldıracağız."

 

 

SON 24 SAATTE NELER OLDU? MURAT KURUM VE ERGÜN TURAN'IN ADI MASADAYDI

 

 

Siyaset kulislerinde AK Parti'nin İstanbul adaylığı için birçok isim konuşuldu. Bunlardan bazıları Ali Yerlikaya, Adil Karaismailoğlu, Mehmet Tevfik Göksu ve son olarak Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'dı!

 

 

"HABER MERKEZİ"

Resmi İlanlar