MUŞ Haber Girişi : 09 Aralık 2023 17:53

AK Parti Milletvekili Şimşek: Muş 20 yılda çağ atladı! İşte yapılan hizmetler… 

AK Parti Milletvekili Şimşek: Muş 20 yılda çağ atladı! İşte yapılan hizmetler… 
AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde 20 yılda Muş’ta yapılan yatırımları sıraladı. Şimşek, "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır." ifadelerini kullandı. 

ALPARSLAN DİYARI- AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, “Sağlık yatırımlarından eğitime, spordan tarım alanlarına kadar birçok konuda projelerimiz hayat buluyor.  Muş’a son 20 yılda toplam 500 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Murat Nehrimiz üzerinde 2 baraj ve çok sayıda kamu yatırımı yaptık. Sağlıkta, Eğitimde, Gençlik ve sporda büyük yatırımlar kazandırdık.” dedi.  

 


“500 YATAKLI HASTANE BİNAMIZ YÜKSELMEYE BAŞLADI”

 

500 yataklı devlet hastanesinin inşaatı yükselmeye başladı diyen AK parti Muş Milletvekili Şimşek, “Biz vatandaşlarımızın emrindeyiz. Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımıza hizmetlerin en iyisini sunmaya gayret ediyoruz. 500 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesini Muş’a kazandıracağımızı söylemiştik. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın tereddüttü olmasın demiştik. Bakın, Hastanemiz yükselmeye başladı. Bu Hastanemiz tamamlandıktan sonra Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilecek ve Eğitim Araştırma Hastanesi olarak halkımıza hizmet verecek.” diye konuştu. 

 

“TARIM ALANLARINI SU İLE BULUŞTURMAYA BAŞLIYORUZ”

 

Muş Ovası’nda tarım alanlarını su ile buluşturmaya başladıklarını ifade eden Şimşek, “Muş Ovası yaklaşık 1 buçuk milyon dönüm gibi bir alana sahiptir. Bunun üzerine Liz, Bulanık, Malazgirt ve Varto’yu eklediğimiz zaman çok ciddi bir alan ortaya çıkıyor. Murat Nehrimiz bu ovaların tamamını ortadan ikiye bölüyor. Murat nehrimiz üzerinde Alparslan 1-2 Barajlarımız var. İlk etapta ovamızın ıslah edilmesi için tarım reformu yapıldı. Tarım reformundan sonra da tarım alanlarını su ile buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

“KÖYLERE OLAN ULAŞIM SORUNU ORTADAN KALKTI”

 

Şimşek, “Köylere olan yol ağımız genişledi. Son yıllara baktığımız zaman ulaşım alanında hiçbir sıkıntımız kalmadı. 8 yıl öncesine baktığımız zaman bizim ilimizde ulaşım alanında sıkıntımız kalmadı diyebiliriz. 400’e yakın köyümüz, 200’e yakın mezramız, 17 beldemiz ve 5 ilçemiz var. Kendi içinde zengin bir yapıya sahip olan ilimiz, bu alanlarda çok mesafe kat ettik. Ovayı sulamaya açtığımız zaman da çiftçilerimize ciddi bir katma değer sağlanacaktır. Çiftçilerimiz en az 3 en fazla 10, ortalama 7 kat daha fazla ürün elde edebilecek. Tüm bu çalışmalarımız güzel ilimiz için devam edecektir.” diyerek Muş için ne yaparsak azdır ifadelerini kullandı.

 

“MUŞ OVASI SULAMASI 1. KISIM İHALESİ YAPILDI”

 

Şimşek, Muş Ovası sulama projesi ile çiftçinin kazanacağını, ovanın daha da bereketleneceğini ifade ederek, “Muş Ovasının 1. Kısım yani yaklaşık 200 bin dönüm arazimizin sulanması için ihalemiz yapıldı. Yaklaşık olarak 3 milyar TL yani eski hesaplara göre 3 Katrilyon bir teklif verildi. Muş Ovası'nın sulama projemizi başlattık. Kapalı ve tam donanımlı sistem ile tüm arazilerimiz sulanacak. Bu sayede çiftçilerimizin gelirleri yaklaşık 10 kat yükselecek. Muş Ovası bereketle buluşacaktır.” sözlerini ifade etti. 

 

“GENÇLERİMİZ İÇİN SPOR KOMPLEKSLERİ YAPIYORUZ”

 

Şimşek, “Geleceğimiz olan gençlerimiz bizim için kıymetlidir ve onların taleplerini karşılama durumundayız. Kırsaldaki gençlerimiz için de aynı şekilde çaba gösteriyoruz ve onlar için kalıcı hizmetler kazandırmak için çalışıyoruz. Birçok yerde sentetik çim sahalar kazandırdık ve çocuklarımız burada konforlu, temiz bir şekilde spor yapıyor, köyler arası maçlarla bir kaynaşma ortamı sağlanıyor. Gençlerimiz için gençlik merkezleri, kapalı ve açık yüzme havuzlar, sporcu kamp eğitim merkezleri, stadyum ve halı sahalar hayata geçirildi. Yapılan yatırımları harmanladığımız zaman eğitim, ulaşım ve gençlerimiz için güzel bir şehir inşa edildi.” sözlerini ifade ederek çalışmaların devam edeceğini belirtti. 

 

“TIP FAKÜLTESİNİN ALT KADEMELERİNİ OLUŞTURAN BÖLÜMLERİMİZ MEVCUT”

 

Muş'ta yaşam standartlarının yükselmesi için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti: “2007 yılında kurulan üniversitemizde Sağlık Bilimleri Fakültemiz var. Bu fakültemiz 13 bölümden oluşuyor. Tıp fakültesinin alt kademelerinde oluşan tüm bölümlerimiz mevcut. İlimizde sağlık alanında her geçen gün önemli projeler kat ediyor. İlimizde 2002 yılında 45-50 doktor vardı.  Hastanemizde bir yatakta üç hasta yatıyordu. Çok şükür bu günleri geride bıraktık. Doktor sayımız arttı. Hastane sayımız artıyor. Şu an ilimizde 500 civarında doktor var. Ambulans sayımızı artırdık. 2002 yılında 4 olan ambulans sayımız şu an 70’in üzerinde. Bunların haricinde kış şartlarına uyumlu ambulanslarımız da var. Bunlar yeterli mi? Tabi ki de hayır. İnsanlarımız daha iyisine layıktır. Bizim hiçbir zaman yeter demek gibi bir anlayışımız yoktur. Cumhurbaşkanımız emrettiği gibi milletimizin hizmetkarıyız…” 

 

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"

 

 

Resmi İlanlar