GÜNDEM Haber Girişi : 07 Aralık 2023 13:02

AK Parti İstanbul, Ankara ve İzmir’de kimi aday gösterecek?

AK Parti İstanbul, Ankara ve İzmir’de kimi aday gösterecek?
AK Parti’nin yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir için aday belirleme çalışması sürüyor.  

 

 

ALPARSLAN DİYARI -Özellikle İstanbul ve Ankara’yı yeniden almak isteyen AK Parti henüz aday belirlemiş değil. Kulislerde Murak Kurum adı öne çıksa da bu konuda kesinleşmiş bir karar yok.

 

Türkiye gazetinde yer alan kulis habere göre AK Parti’de Ekrem İmamoğlu’na karşı Karadenizli aday arayışı bulunuyor. Ancak hem Kürt seçmenin hem muhalif seçmenin oyunu alabilecek profiller üzerinde de duruluyor. Karadenizli ve Kürt olmamasına rağmen bakanlığı döneminde gösterdiği performanstan dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim eski Bakanı Murat Kurum’un adı kulislerde en çok dillendirilen isimler arasında yer alıyor.

 

Hem Kürt seçmene hem muhalif seçmene hitap edebilecek aday

 

Habere göre bazı parti kurmayları İstanbul’da hem Kürt seçmene hem muhalif seçmene hitap edebilecek, ılımlı siyaset yürütebilecek bir ismin aday gösterilmesi gerektiğini savunuyor. Bu özellikleri taşıyan isimlerden birinin de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olduğu konuşuluyor. Ayrıca, Karadenizli olması ve bakanlık döneminde yaptığı büyük yatırımlarla kendini gösterdiği belirtilen Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu da İstanbul için konuşulan isimler arasında bulunuyor.

 

Aday adayları arasında mevcut ilçe belediye başkanlarından adı geçenler var. Bunlar Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve eski Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan.

 

Ankara’da Turgut Altınok aday gösterilebilir

 

Habere göre Ankara’da ise AK Parti’de mevcut Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın karşısına milliyetçi bir profile sahip adayla çıkıldığı takdirde başkentin geri alınabileceği görüşü hakim. Kulislerde bu profildeki Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un aday gösterilmesinin yüksek ihtimal olduğu dile getiriliyor. Öte yandan aday adaylığı için Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevinden istifa eden eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin de aday olabileceği belirtiliyor.

 

İzmir’de de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ve İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın ismi öne çıkıyor. Parti kurmayları “İzmir’i almak istiyorsak bize 7 kuşak İzmirli bir aday lazım. Adayın muhalif seçmene hitap etmesi gerekir” değerlendirmesini yapıyor.

 

 

HABER MERKEZİ 

Resmi İlanlar