BÖLGE Haber Girişi : 16 Ekim 2024 12:09

AFAD'ın arama kurtarma ekipleri eğitimlerini Munzur Çayı'nda alıyor

AFAD'ın arama kurtarma ekipleri eğitimlerini Munzur Çayı'nda alıyor
Tunceli'deki Munzur Çayı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) görevli arama kurtarma personellerinin eğitim sahasına dönüştü.

ALPARSLAN DİYARI- Kentin Ovacık ilçesindeki Ziyaret köyünde kaynağı bulunan Munzur Çayı, yaklaşık 60 kilometrelik akışının sonunda Uzunçayır Baraj Gölü'ne karışıyor. Kentteki tarım alanlarının sulamasında önemli yere sahip çayda, AFAD tarafından hazırlanan program kapsamında yılın belirli dönemlerinde arama kurtarma ekipleri zorlu eğitimlerden geçip tatbikat yapıyor.

 

 

AFAD'ın hazırladığı program kapsamında Ankara, Şanlıurfa, Sivas, Van, Çankırı, Bingöl, Yozgat ve Bitlis'ten kente gelen ekipler, alanında uzman 11 eğitmenden teorik bilgiler aldı.

 

 

Daha sonra uygulamalı eğitimlere geçen ekiplere, Munzur Çayı'nın Mavi Köprü ile Pilvenk köyü mevkisinde ilk yardım, ekipman kullanımı, temel su güvenliği, boğulma olaylarına müdahale yöntemleri, su üstünde arama ve kurtarma teknikleri gibi konularda ders verildi.

 

 

Debisi yüksek çayın akıntısına yüzerek göğüs geren ekipler, bot kullanmayı öğrenmek amacıyla da Siliç Köprüsü'nden Miskisağ mevkisine kadar rafting yapıp tahliye gerçekleştirdi.

 

 

Yaklaşık 80 personelin katıldığı eğitimlerle olası vakalara hızlıca müdahale edilmesi hedefleniyor.

AA
 

Resmi İlanlar