EĞİTİM Haber Girişi : 12 Temmuz 2023 12:46

Adı Muş’ta yaşatılacak! Depremde hayatını kaybeden öğrencinin kitapları bağışlandı

Adı Muş’ta yaşatılacak! Depremde hayatını kaybeden öğrencinin kitapları bağışlandı
Kahramanmaraş'taki depremde hayatını kaybeden Muş Alparslan Üniversitesi  tarih bölümü öğrencisi Ayşegül Şengül’den geriye kalan kitaplar enkaz altından çıkararak, üniversitenin kütüphanesinde sergilenecek.


Ülkemizi ve tüm dünyayı yasa boğan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğrencisi Ayşegül Şengül'ün adı Muş Alparslan Üniversitesinde yaşatılacak.

 

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda, "6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden üniversitemizin  tarih bölümü öğrencisi Ayşegül Şengül’ün adı Muş Alparslan Üniversitesi’nde yaşayacak” dedi.  


Ayşegül Şengül’ün adı Üniversitede yaşayacak


6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarih bölümü öğrencisi Ayşegül Şengül’ün adı Muş Alparslan Üniversitesi’nde yaşatılacak. Şengül’ün arkadaşı Ömer Nadiroğlu tarafından Muş Alparslan Üniversitesine getirilen kitaplar, Rektör Alican'a teslim edildi.  
 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın da öğrencisi olan Şengül’ün şahsi kütüphanesindeki kitapları ailesi tarafından üniversiteye bağışlandı. 

 


Şengül’ün arkadaşı ve Rektör Alican’ın öğrencisi Ömer Nadiroğlu kitapları Rektör Alican’a teslim ederek, “Ayşegül kitap okumayı çok severdi. Kitaplarına gözü gibi bakardı. Eminim yaşasaydı, kitaplarının üniversitede kalmasını ve başka öğrencilerin bu kitaplardan yararlanmasını o da isterdi” sözlerini ifade etti. 


Nadiroğlu’nu makamında kabul eden Rektör Alican, başarılı bir öğrencimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz diyerek, “Yaşanan bu felakette tanıdığımız birçok insanı kaybettik ama insanın öğrencisini böylesi bir afette yitirmesi çok acı. Allah ülkemize bir daha böyle bir acı yaşatmasın” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. 

 

Rektör Alican, Nadiroğlu’na da bu düşünceli davranışa aracılık ettiği için teşekkür etti.

 

 

Resmi İlanlar