MUŞ Haber Girişi : 29 Ağustos 2024 03:11

7.5’lik Karlıova depremi Muş ve 5 ili vurdu! AFAD: Korku ve paniğe kapılmayın!

7.5’lik Karlıova depremi Muş ve 5 ili vurdu! AFAD: Korku ve paniğe kapılmayın!
AFAD’dan önemli bir deprem tatbikatı geldi. 7.5’lik Bingöl Karlıova depremi Muş ve 5 ili vuruyor. Senaryo gereği birçok il etkileniyor. AFAD’dan tatbikatla ilgili “Korku ve paniğe kapılmayın” uyarısı geldi. 

ALPARSLAN DİYARI- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Saha Tatbikatı gerçekleştirileceğini bildirdi.

 

Senaryoya göre Karlıova ilçesinde meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle sadece Bingöl’de değil çevre illerden başta Elazığ olmak üzere Erzurum, Diyarbakır, Tunceli ve Muş illerinin de etkilenmesi sonucu AFAD, valilik ve kaymakamlıklar koordinesinde il ve ilçe yönetim merkezleri kurularak depremden etkilenen il ve ilçelerine Türkiye afet müdahale planı çerçevesinde müdahale edileceği ifade edildi.

 

Konuyla ilgili olarak, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Bingöl İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “29 Ağustos 2024 tarihinde ilimizde 11 ilin katılımı ile Deprem Saha Tatbikatı gerçekleştirilecektir. Senaryoya göre KARLIOVA ilçemizde meydana gelen 7.5 (Mw) büyüklüğündeki deprem nedeniyle sadece ilimizde değil çevre illerimizden olan başta Elazığ olmak üzere Erzurum, Diyarbakır, Tunceli ve Muş illerimizin de etkilenmesi sonucu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca valilik ve kaymakamlıkların koordinesinde il ve ilçe yönetim merkezleri kurularak depremden etkilenen ilimiz ve ilçelerine Türkiye afet müdahale planı çerçevesinde müdahale edilecektir.

29 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek tatbikat nedeniyle yapılacak acil durum uyarılarına karşı vatandaşlarımızın korku ve paniğe kapılmamaları konusunda duyarlı olması hususu; kamuoyuna duyurulur” denildi.

 

Tatbikat Tarihi: 29 Ağustos 2024

Tatbikat Yeri: Bingöl ve çevre iller (Elazığ, Erzurum, Diyarbakır, Tunceli, Muş)

Deprem Büyüklüğü: 7.5 (Mw)

Etkilenen İlçe: Karli,ıova

Amacı: Afet durumlarına hazırlık ve koordinasyonu sağlamak.

 

Deprem senaryosunun bölgede meydana gelebilecek bir deprem için önem arz ettiği vurgulandı.


 

Haber: Sevda Balkaya

 

 

 

Etiketler : muş haberleri
Resmi İlanlar