GÜNDEM Haber Girişi : 12 Ocak 2024 11:19

65 yaş aylığı ve evde bakım maaş zammı netleşti! İşte yeni yılın zam tablosu

65 yaş aylığı ve evde bakım maaş zammı netleşti! İşte yeni yılın zam tablosu
Ocak ayının ortalarına gelinmesiyle, evde bakım maaşı ödemeleri yapılan iller güncel listesi üzerinde yapılan araştırmalar arttı.

ALPARSLAN DİYARI- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine sağlanan yardım ödemelerinin miktarı da bu kapsamda merak konusu oldu. 65 yaş aylığı ve evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar…

 

 

Memur zammıyla birlikte 2024 evde bakım maaşı düzenlendi. 3 Ocak'ta açıklanan memur maaş zammıyla birlikte engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, evde bakım yardımı dahil birçok kaleme artış yapıldı. 2023'ün son döneminde 5.098 TL'ye çıkan evde bakım maaşı, yüzde 49,25'lik memur zammı oranında bir artışla karşılanmıştı.

 

 

 

MEMUR MAAŞ ZAMMI HESAPLAMA

 

 

Ocak ayında memurların alacakları maaşlar hesaplanırken, ana maaşları yüzde 49.25 oranında artırıldı. Bu artırılan tutarlara 12.055 TL eklenerek memur maaşları belirlendi.

 

 

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

 

 

Engelli maaşı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, evde bakım maaşı gibi ödemeler memur zammı oranında bir artışla karşılandı. Memur maaşlarındaki yüzde 49,25'lik zam, evde bakım maaşı ödemelerine de yansıdı. Ocak ayından itibaren geçerli olacak yeni evde bakım maaşı, 5.098 TL'den 7.609 TL'ye yükseldi.

 

 

 

 

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

 

 

Evde bakım maaşı her ayın 11 ile 15'i arasında hesaplara yatırılır. Ocak ayındaki zamlı evde bakım maaşı ödemelerinin de 11-15 Ocak tarihleri arasında yapılması beklenmektedir.

 

 

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

 

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından görevlendirilen ve takip edilen bir maaştır. Bu maaş, evde bakıma muhtaç olan hastalara, engellilere ve yaşlı vatandaşlara aylık olarak ödenir, böylece bakım ihtiyaçları karşılanabilir.

 

 

 

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

 

 

Evde bakım maaşı için başvuru yapabilen kişiler, ağır engelli raporu olan ve tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi temel ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan tüm vatandaşlar.

 

 

 

 

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 

 

Evde bakım maaşı başvurusu, engelli kişinin ikamet ettiği yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa İlçe Müdürlükleri'ne başvuru yapılarak gerçekleştirilir. Başvurunun değerlendirilmesi için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler incelenir.

 

 

"HABER MERKEZİ"

Resmi İlanlar