MUŞ Haber Girişi : 17 Ekim 2024 11:19

500 Yataklı Muş Devlet Hastanesi’nin bitiş tarihi netleşiyor: Mevcut hastane yeniden yapılandırılacak

500 Yataklı Muş Devlet Hastanesi’nin bitiş tarihi netleşiyor: Mevcut hastane yeniden yapılandırılacak
Muş Gazeteciler Birliği üyeleri İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Besim Hacıoğlu’nu ziyaret etti.

ALPARSLAN DİYARI- Birlik Başkanı Tuncay Çanga ve üyeler ile görüşen Hacıoğlu, geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

 

 

 

 

“HASTANE MUŞLULARIN DEĞİL, ÇALIŞANLARIN OLMUŞ”

 

Muş İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Besim Hacıoğlu, Muş Devlet Hastanesindeki sıkıntılara dikkat çekerek, “devlet hastanesi Muşluların değil, çalışanların hastanesi olmuş.” dedi.

 

Özellikle yeni doğan ünitesi ile ilgili açıklamada bulunan hacıoğlu, bebek ölümlerini en aza indirgemek için çalışmalar başlattıklarını çok kısa bir süre içerisinde yeni doğan bebek ünitesini hizmete açacaklarını söyledi.

 

Göreve başladıktan sonra en dikkat çekici problemin, muş devlet hastanesindeki bazı çalışanlar olduğunu, bu çalışanların hastaneyi Muş’a hizmet eder noktasından çıkarıp, kendi hastanelerine dönüştürdüğünün altını çizdi.

 

 

CİLDİYE VE KADIN DOĞUM

 

Poliklinik hizmetlerinde numara bulma probleminin en yaygın olduğu branşların başında Kadın Doğum ve Cildiye olduğunu hatırlatan Dr. Hacıoğlu, çözüm için doktor sayısının arttılmasından, numaratör ile numara dağıtımına kadar çeşitli düzenlemeler yapmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Muş devlet hastanesinde bir tane cildiye uzmanımız var, biz bakanlıktan dört cildiye uzmanı daha talep ettik. Yine beş tane daha yeni kadın doğum uzmanı talebimiz oldu. Bu doktorlarımız geldiğinde sorun ortadan kalkmış olacak ve halkımıza daha iyi koşullarda hizmet vermeye başlayacağız.”diye konuştu.

 

 

YENİ DEVLET HASTANESİ 2026’DA BİTECEK

 

Muş-Bitlis karayolu kenarında Sungu Beldesi karşısında yeni yapılacak 500 yataklı Muş Devlet Hastanesinin normal planlamaya göre bu yıl bitmesi gerekiyordu. Ancak şu ana kadar yüzde 51’i biten hastane bu yıla yetiştirilemedi. Hastanenin 2026 yılında biteceğini belirten il sağlık müdürü Hacıoğlu, “25 Eylül 2024 bitiş tarihi olarak görünüyor. Ancak şu ana kadar ki fiziki gerçekleşme yüzde 51. Dolayısıyla bu yıl bitmesi mümkün değil. Firma yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde edindiğimiz bilgiye göre 500 yataklı yeni Muş Devlet Hastanesi Mayıs 2026’da bitecek ve halkımıza hizmet vermeye başlayacak.” dedi.

 

 

ESKİ HASTANE KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİ OLACAK

 

Yeni Muş devlet Hastanesi’nin bitirildikten sonra hizmet vermeye başlaması ile birlikte mevcut muş devlet hastanesinin kadın doğum, çocuk ve fizik tedavi hastanesi olarak hizmet vermeye başaracağına işaret eden Hacıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni Muş devlet hastanesi bitirilip hizmet vermeye başladığında, bu devlet hastanemiz tamamen yetişkin üzerine hizmet vermeye başlayacak. Mevcut Muş devlet hastanemiz kadın doğum, çocuk ve fizik tedavi hastanesi olarak hizmet verecek.”

 

HABER SAMİ DEMİR

Resmi İlanlar