GÜNDEM Haber Girişi : 14 Ekim 2023 11:04

5 bin lira emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? 

5 bin lira emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ve çalışan emeklileri kapsamayan 5 bin liralık emekli ikramiyesinin ne zaman ödeneceği merak ediliyor.

ALPARSLAN DİYARI- Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliler için Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir kereye mahsus 5 bin liralık ikramiye verileceğini duyurdu. Ancak bu ikramiye çalışmak zorunda olan emeklileri kapsamayacak. Erdoğan ödeme için kasım ayını işaret etti. Peki, ödemeler hangi gün yapılacak?

 

İKRAMİYE ALACAK EMEKLİ SAYISI NE KADAR? 

 

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, ödemeden yaklaşık 12.2 milyon emekli yararlanacak ve toplam maliyeti 61 milyar lira olacak.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verilerine göre temmuz ayı itibarıyla dul ve yetimlerle birlikte toplam emekli sayısı 15 milyon 467 bin, dosya bazında emekli sayısı ise 14 milyon 667 bin kişi. Emeklilerden 1 milyon 776 bini sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam ediyor. Ayrıca SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı’ndan emekli olduktan sonra BAĞ-KUR’a tabi olarak çalışmaya devam eden kişiler bulunuyor. BAĞ-KUR’lu olarak çalışmaya devam eden emeklilerden SGDP alınmıyor ancak bunların çalışmaya devam ettikleri SGK’ya bildiriliyor. Bu şekilde emekli olduktan sonra fiilen çalışmaya devam edenler 5 bin liralık ödemeden yararlanamayacak.


ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

 

Bir defaya mahsus 5 bin liralık emekli ikramiyesi ödemesinin, kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılması bekleniyor. 

 


HABER MERKEZİ

 

 


 

Resmi İlanlar