MUŞ Haber Girişi : 14 Eylül 2023 15:43

3 hafta sürecek! Muş’ta kasaptan büfeye kadar gıda satışı yapılan her yerde denetim yapıldı

3 hafta sürecek! Muş’ta kasaptan büfeye kadar gıda satışı yapılan her yerde denetim yapıldı
Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfe gibi gıda satışı yapılan işletmelerde denetim yapıldı. Denetimler 3 hafta boyunca sürecek.

ALPARSLAN DİYARI-  Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla, ülke genelinde kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfe gibi gıda satışı yapılan işletmelerde 3 hafta süreyle eş zamanlı denetim yapılacağı açıklandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri denetimlerine başladı. İl ve ilçe Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından 3 hafta sürecek eş zamanlı denetimler titizlikle yapılacağı ifade edildi.

 

 

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Bakan İbrahim Yumaklı'nın talimatları doğrultusunda 81 İlde eş zamanlı olarak yürütülen denetimler kapsamında, toplu tüketim yerlerinde, güvenilir gıda arzının sağlanması ve hızlı tedbirler alabilmek amacıyla kasap ve şarküteri ile bakkal, market, büfe gibi satış yerlerine yönelik eş zamanlı olarak denetim yaptıklarını söyledi. 

 

 

 

 

ALO 174’Ü ARAYIN

 

Denetimlerde satış yerlerinin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığına yönelik gıda kontrollerinin aralıksız devam ettiğini ifade eden Mehmet Gün, vatandaşların da bu konuda duyarlılık gösterip gıdayla ilgili her türlü olumsuz durumda Alo 174 Gıda hattını aramalarının gıda güvenliği açısından önem arz ettiğini kaydetti.

 

 

 

 

“İZİN VERMEYECEĞİZ”

 

Mehmet Gün, 3 hafta süresince özellikle muhafaza ve hijyen koşulları açısından önem arz eden gıdalarının satışının yapıldığı kasap ve şarküteriler ile bakkal, market, büfe gibi işletmelerin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığı yönünden denetleneceğini bildirdi. Gün, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güvenilir olmayan gıdanın vatandaşlarımızın tüketimine sunulmasına izin vermeyeceğiz. Buna tevessül edenlere göz açtırmayacağız, yasalar çerçevesinde gerekli yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz. Farkındalığın artırılmasına yönelik değişik alanlarda belirli periyotlarda bu denetimlerimizi sürdüreceğiz. Bunun yanında rutin denetimlerimiz yıl boyu aralıksız devam edecek" ifadelerini kullandı. 

 

Haber: Kader Akçil

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar