MUŞ Haber Girişi : 10 Ağustos 2024 15:21

21. Yüzyılda Muş’ta iletişim engeli: Bu köyde telefon şebekesi çekmiyor

21. Yüzyılda Muş’ta iletişim engeli: Bu köyde telefon şebekesi çekmiyor
Muş’un merkeze bağlı Güdümlü Köyü’nde yaşanan cep telefonu şebeke ve internet çekmeme sorunu, köylüleri adeta çileden çıkardı.

ALPARSLAN DİYARI-21. yüzyılda halen iletişim sorunlarıyla boğuşan köy sakinleri, yetkililerden acil çözüm bekliyor.

 

KÖYLÜLER İLETİŞİM İÇİN DAĞLARA ÇIKMAK ZORUNDA KALIYOR

 

Telefon şebekelerinin çekmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirten Köy Muhtarı Sebahattin Dereli, köylerinin 90 haneli ve 500 nüfuslu olduğunu, yaz aylarında bu rakamın bin kişiye kadar ulaştığını ifade etti. Muhtar Dereli, köyde telefonların çekmemesi nedeniyle yaşanan sıkıntıları şu sözlerle dile getirdi:

 

 

“Bu köyün muhtarıyım. Köyümüzde telefonun çekmemesi konusunda mağduruz. Şikayetlerimize ve baz istasyonu talep etmemize rağmen köyümüze hala bir çözüm getirilmedi. Telefonlarımız çekmediğinden dolayı köy halkı zor durumda. Bir hastamız olduğunda yüksek bir tepeye çıkmak zorunda kalıyoruz, buna rağmen iletişim kurmakta güçlük çekiyoruz. Şebeke olmadığı için telefonlarımız hiçbir yerde çekmiyor.”

 

ÖĞRENCİLER İNTERNETE ERİŞİM SAĞLAYAMIYOR

 

Köydeki öğrencilerin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini vurgulayan Muhtar Dereli, “Öğrencilerimiz internete erişim sağlayamadıklarından dolayı ders çalışamıyorlar. Bu durum, hem eğitimlerini hem de geleceklerini olumsuz yönde etkiliyor,” diye ekledi.

 

 

KÖYLÜLER YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYOR

 

Köylüler, uzun süredir yaşadıkları bu iletişim sorununa bir an önce çözüm bulunmasını istiyor. Güdümlü Köyü sakinleri, hükümetten ve valilikten köylerine ya da uygun görülen bir noktaya baz istasyonu kurulmasını talep ediyorlar. Muhtar Dereli, “Talebimiz yerine getirilirse köy halkı olarak çok memnun olacağız. Artık 21. yüzyılda, bu tür iletişim sorunlarının yaşanmaması gerektiğine inanıyoruz,” dedi.

 

İLETİŞİMİN TEMEL HAK OLDUĞU BİR DÖNEMDE...

 

Güdümlü Köyü sakinleri, teknoloji çağında yaşamalarına rağmen hala iletişimden yoksun olmalarının verdiği mağduriyetin bir an önce giderilmesini bekliyor. 21. yüzyılda, temel bir hak olan iletişime erişim, Güdümlü Köyü’nde hala büyük bir sorun olarak gündemde. Köylüler, yetkililerin bu duruma kayıtsız kalmayacağını umarak, çözüm bekliyor.

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar