GÜNDEM Haber Girişi : 18 Kasım 2023 15:04

2024 asgari ücret 20.000 TL mi olacak?

2024 asgari ücret 20.000 TL mi olacak?
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Son konuşulan rakam ise dikkat çekti.

ALPARSLAN DİYARI- '2024 asgari ücret ne kadar?' olacak sorusu milyonlarca çalışanı ve onların ailelerini doğrudan ilgilendiriyor. Asgari ücretle ilgili bu zamana kadar çeşitli miktarlar ortaya atıldı. Ancak en dikkat çeken rakam SGK uzmanından geldi.


"ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 50'NİN ÜSTÜNDE ZAM YAPILACAĞINI ÖNGÖRÜYORUM"

 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 2024 yılı için uygulanacak asgari ücrete dair tahminini açıkladı. SGK uzmanı, enflasyonun üstünde bir zam beklediğini söyleyerek , "Asgari ücrete ben yüzde 50'nin üstünde zam yapılacağını öngörüyorum.


"ASGARİ ÜCRETİN 17.500 TL BANDINDA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"


Asgari ücretin 17 bin-17 bin 500 bandında olacağını düşünüyorum. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tek seferlik bir artış olacağını söylemişti." dedi.


ASGARİ ÜCRET YILDA 1 KEREYE DÖNÜYOR

 

Son yıllarda yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle yılda bir kez verilen asgari ücret, senede iki kez verilir hale gelmişti. Milyonlarca yurttaşın düşük asgari ücret ve enflasyon nedeniyle dar günlerden geçtiği bu dönemde, asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı hayati önem taşıyor.

 

HABER MERKEZİ


 

Resmi İlanlar