19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Muş Şehir Stadyumunda devam eden törende konuşan Muş Valisi İlker Gündüzöz, bu bayramların belli muhasebelerin yapılması ve gelinen noktanın belirlenmesi ve geleceğe daha güçlü adımlarla yürümenin bir vesile olduğunu söyledi.

"19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos resmi bayramlarımızda bize maziyi hatırlatan ama maziden güç almamıza vesile olan böylelikle geleceğe daha güçlü adımlarla yürümemize vesile olan günlerdir." diyen Gündüzöz, şöyle konuştu:

"Bugün 19 Mayıs 2023 bundan 104 yıl önce 19 Mayıs 1919 günü Gazi Mustafa Kemal bu memleketin düşmandan kurtulması milletin tekrar şahlanması için bir büyük kutlu savaşa başladı ve Samsun'a adım attı. İşte bu kutlu savaş bugün de devam ediyor. Bu milletin şahlanışı ve bu memleketin çok güçlü bir memleket haline gelmesi Ata'mızdan aldığımız emanetle ve onun vasiyetiyle biz torunlarının ecdadın vasiyetiyle yapacağı en önemli iştir. Kendi çocuklarına ve gençlerine bayram hediye eden ve yeni nesillere güvenini bu şekliyle ifade eden bir cumhuriyetin mensuplarıyız. Bugün de 19 Mayıs 1919'da olduğu gibi memleketimizin üzerine pek çok saldırı söz konusudur. Bu itibarla memleketin evlatlarının çok hazırlıklı ve milli değerlerine bağlı tarihinde çok iyi bilen insanlar olarak hayatta durmasında büyük önem var."

En büyük sermayelerinin insan olduğunu belirten Gündüzöz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Eğer milli değerlerine bağlı Atatürk'ün koyduğu ilkeler çerçevesinde cumhuriyetini seven, milletini seven, tarihini bilen insanlar yetiştirirsek ve bu memlekete sahip çıkarsak bu memleket dünyanın en güçlü memleketi olarak dünyada yerini alacaktır. Bugün bizle uğraşanların da engellemek istediği bu misyondur. Dolayısıyla hepimize büyük görev düşüyor. Bugün Avrupa'nın en kaliteli insanları iyi yetişmiş gençleri çok şükür ki bizde var. İnsan kaynağı konusunda sıkıntı çeken Avrupa olsun, gelişmiş ülkeler olsun Türkiye'den insan kaynağı devşirmenin yollarını aramaktadır. Birliğimizi, beraberliğimizi her daim muhafaza etmek zorundayız. Dinlenmemek için yola çıkanlar asla yorulmaz. Onun için bize dinlenmek haram olsun. Biz dinlenmemek üzere yola çıktık ve bu memleketi Atatürk'ün ve onun dava arkadaşlarının arzu ettiği yere ulaştırmadan da durmayacağız. Sevgili gençler Bu memleket sizlere güveniyor. Vatanınızı sevin, milletinizi sevin. Sevmek sadece kalpten gelen bir duygu değildir. Sevmek, bir memlekete hizmet etmektir. Tarihimizi bileceğiz ve geleceği de hızlı adımlarla dinlenmemek üzere, koşar adımlarla gideceğiz."

Konuşmanın ardından, yapılan cimnastik, karete, güreş ve muay thai gösterisi büyük beğeni toplandı.

Uluslararası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerin verildiği programda, Muş Mehteran takımı gösteri sundu.

Kortej yürüyüşü ve resim sergisinin gezilmesiyle son bulan programa, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Garnizon Komutanı Albay Serhat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yavuz, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu ve kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

  • 8 / 1 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı 0

  • 8 / 2 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı 1

  • 8 / 3 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı 2

  • 8 / 4 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı 3

  • 8 / 5 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı 4

  • 8 / 6 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı 5

  • 8 / 7 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı 6

  • 8 / 8 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı 7