SAĞLIK Haber Girişi : 16 Aralık 2023 10:50

1 kaşığı bile şifa kaynağı: Yoğurtla birleşince metabolizmayı yeniliyor

1 kaşığı bile şifa kaynağı: Yoğurtla birleşince metabolizmayı yeniliyor
Tam bir Omega-3 kaynağı olan ve 1 kaşığında bir milyon antioksidan taşıyan bu besinin mucizevi faydaları saymakla bitmiyor.

ALPARSLAN DİYARI- Keten tohumunun say say bitmeyen faydaları herkesin malumu. İnsan sağlığı için son derece faydalı olan keten tohumunu yoğurt, salata ve diğer tariflerde kullanarak günlük beslenmenizi zenginleştirebilirsiniz.

 

KALP-DAMAR SAĞLIĞINA BİRE BİR

 

Keten tohumu, kalp sağlığını destekleyen omega-3 yağ asitlerini bünyesinde barındırır. Bu yağ asitleri, kötü kolesterole karşı savaş açarak onu düşürür ve kalp-damar sisteminin korunmasına yardımcı olur.

 

DİYABETLE MÜCADELEDE ÖNCÜ

 

Keten tohumu, kan şekerini dengeleyerek diyabet kontrolüne yardımcı olur. Aynı zamanda yüksek lif içeriği ile sindirim sistemini düzenler ve enerji seviyelerini stabilize eder.

 

BİR KAŞIĞINDA BİR MİLYON ANTİOKSİDAN

 

Antioksidanlar bakımından zengin olan keten tohumu, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresten korur.

 

PROTEİN KAYNAĞI

 

Vejetaryen veya vegan beslenenler için önemli bir protein kaynağı olan keten tohumu, hücrelerin onarımı ve yeniden yapılanması için temel bir bileşen olan bitkisel bazlı protein içerir.

 

HORMONLARI DENGELER

 

Keten tohumu, fitoöstrojenler içerir ve hormonal dengeyi destekler. Bu özellik, özellikle menopoz semptomlarıyla başa çıkmak isteyenler için önemlidir.

 

“HABER MERKEZİ”

 

 

 

Resmi İlanlar